Select Page

Туторијал за подесување на Amazon Fire tv

Овој туторијал ќе ви го појасни процесот на подесување за Amazon Fire TV. IPTV услугата користи медија контролер апликација наречен Smart IPTV, оваа апликација е бесплатна за користење во период од седум дена, потоа ќе биде побарано од вас да направите донација во вредост од € 5.49 (Евра) за непрекинато користење на истата апликација.

Инструкции за инсталација на Amazon Fire TV

Одете ди Amazon Store и потоа пребарајте за ‘Smart IPTV‘ апликација.
Стартувајте ја ‘Smart IPTV‘ апликацијата.
Обрнете внимание за AFTVs ‘Mac’ адресата.
Одете http://siptv.eu/mylist/ од вашиот веб пребарувач.
Одете до секцијата наречена ‘Add external playlist links (URLs)’ и потоа внесета ја вашата ‘Mac’ адреса и во делот за “Link” полето, внесете го m3u линкот кој го имате добиено од нас.
Кликнете на ‘Add Link’ копчето
Рестартирајте ја ‘Smart IPTV’ апликацијата.
Гледање на Iptv после основното подесување

Стартувајте ја Smart IPTV апликацијата.
Одберете канал кој сакате да го гледате.

Проблеми при следење на Iptv

Доколку се соочите со било каков проблем при користење на апликацијата направете ја следната работа напишана подолу.

Рестартирајте го вашиот Fire Stick и Router.