Select Page

Најчесто поставувани прашања

01. Што е iptv?

Денес во ерата на технологијата, можете да видите неколку начини со кои ТВ-материјалот може да се декодира деновиве. Еден од најдобрите системи е да се воведе и да се направи огромно влијание е IPTV. Името да прецизираме, IPTV, е позната како Интернет протокол телевизија, и е формирано во текот на користењето на Интернет протокол и таа услуга, најверојатно, ќе се користи при синхронизација со телекомуникациите со кои опсежно се користат широкопојасни врски, секоја услуга што носи податоци за пакетите може да биде користена.

02. Кои се предностите на IPTV

Општо , IPTV или Интернет протокол Телевизијата има неколку предности. Таа нуди перспективна и многу рентабилна на сегашниот пазар гледано од безброј телекомуникациски провајдери и размислува за позитивни, како и за профитабилни нови услуги што можат да создадат нова свежи приходи.

03. Што е Android BOX

Android ТВ е во суштина мини компјутер со оперативен систем Android. Со различни апликации за Android, вклучувајќи XBMC

04. Што е KODI

Kodi (порано XBMC) е бесплатен софтвер со отворен код за медија плеер развиен од Фондацијата XBMC, непрофитен конзорциум за технологија. Kodi е достапен за повеќе оперативни системи и хардверски платформи, со софтверски 10-метарски кориснички интерфејс за употреба со телевизори и далечински управувачи. За повеќе информации, посетете ја нивната веб-страница: www.kodi.tv

05. Wi-fi или Ethernet ( мрежен кабел )

Ние секогаш препорачуваме да го поврзете уредот преку Еthernet (мрежен кабел).

06. Дали ми е потребна сателитска опрема за гледање на IPTV?

Не, вие се поврзувате на нашите сервери преку интернет и нема потреба од дополнителна опрема.

7. Јас ја прикачив листата, но каналите не работата на мојот Smart TV?

Ве молиме, бидете сигурни дека листата работи, проверете на друг уред на пример на компјутер преку VLC или некој друг IPTV плеер.

08. Каналите работат во VLC но не работат на SSIPTV апликацијата?

Ако имате webOS или Tizen телевизори и вашите потоци се повеќекратни, функцијата UDP и HTTP треба да се вклучи во поставките на апликацијата и да се постави на вашиот рутер.

09. Дали може мојот Android Box уред да го претвори мојот телевизор во Smart TV?

Одговорот е да. Ова е затоа што имате пристап до сите видови на апликации од playstore за Android. Тоа го прави вашиот ТВ интерактивен. Можете да користите апликации како gmail, firefox, skype и други веднаш надвор од вашиот телевизор.

10. Понекогаш додека гледам филм продолжува да сецка?

Понекогаш може да доживеете сецкање поради малата брзина на вашиот домашен Интернет, или голем интернет сообраќај. Ако доживеете сецкање „направете пауза“ отприлика од 10 до 15 секунди и потоа продолжете со гледање, поголемиот дел од времето што ќе ја елиминира потребата за сецкање.

11. Продолжувам да се појавува "script errors" во Kodi?

Појавување на грешките во скриптата постојано значи дека или не сте поврзани на Интернет или брзината на вашата Интернет не е доволно брза.

12. Можам ли да користам iPad/Android телефон како далечински за контролирање на Kodi ( XMBC)?

Апликацијата XBMC Remote е непроценлива за навигација во XBMC и може даа се користи како  тастатура за далечинско управување на таблетот или паметниот телефони.

13. Мојата листа не се стартува/не работи повеќе. Зошто?

Ве молиме испратете тикет за подршка до нас и побарајте од нас да провериме дали вашата IP адреса е блокирана. Ќе биде одблокирана доколку се установи дека истата е блокирана.

14. Се соочувам со сецкање на одредени канали. Што се случува?

Прво, проверете ја вашата интернет врска или рутерот и рестартирајте ги и проверете ги поставките на уредот каде ја користите вашата претплата IPTV Македонија. Ако сè уште имате проблеми, се чини дека вашиот интернет провајдер го блокира сообраќајот на IPTV. Тестирајте со друга интернет врска ( Мобилен интернет ). Доколку се потврди дека на вашиот мобилен уред каналите работат без проблеми тогаш со сигурност проблемот е до вашиот интернет провајдер.

15. Можам ли да користам два уреда во исто време на една претплата?

Не, не можете. Мулти поврзувањето на 1 сметка може да ги блокира вашето корисничко име и IP адресата. Како и да е, можете да побарате дополнителна врска со дополнителен надомест.

16. Каква врста на квалитетна услуга ние нудиме?

Повеќето од елементите на IP мрежите се контрола на квалитетна услуга. Нашата услуга е одлична што можете да ја споредите со други слични даватели на услуги на пазарот. Нашиот квалитет на услуга ви гарантира приоритет на неколку пакети на мрежата, ние секогаш одржуваме и контролираме одложувања на фрагментацијата на услугата за да ви обезбедиме квалитетна услуга. Ние секогаш ги одржуваме посакуваните перформанси на високо ниво.

17. Колку интернет троши IPTV стримот?

Нашите IPTV стримови користат најнова технологија H264, нудејќи ја најдобрата компресија и квалитет. Големините на протокот IPTV се приближно околу 8 Mbit. Меѓутоа, кога ги менувате каналите, протоколот H264 може малку да отскокнува за да започне да се прикажува сликата, затоа е потребна минимална брзина на Интернет од 16 Mbit, и 30 Mbit за HD и FHD канали.

18 . Кои врсти на уреди се поддржани?

Ние поддржуваме секаков вид уреди како што се: MAG,Android паметен телефон, Android BOX, Енигма, DreamBox, Vu + (…), компјутер, VLC, Kodi / XBMC (…), Smart TV.

19. Кои се основите на IPTV системот?

Општо, постојат два основни системи на IPTV со кои може да се одржи материјалот за целите на IPTV. Може да се насочи преку радиодифузен материјал до повеќе лица во исто време или може да се искористи за да се даде видео-побарувачка каде и да е, материјалот обично се доставува до еден претплатник кој побарал за таа специфична ставка. Системот се заснова на поставена set top box  и други потребни работи.