Select Page

БЛОГ

Нов кориснички контрол панел за корисници

Откако преку емаил ќе го добиете линкот и корисничкото име и лозинката вие треба да се најавите во нашиот нов контролен панел или работна табла за корисници на нашата услуга. Откако ќе се најавите почената страна ќе изгледа како сликата подолу...

read more

Најдобри Iptv плеери за Windows

Најдобри Iptv плеери за Windows Еве ги најдобрите IPTV плеери за Windows 7, 8, 8.1, 10, XP што ви овозможува да пренесувате содржини без било какви проблеми проблеми:   VLC Media Player MyIpTV IPTV ProgDVB/ProgTV Kodi Free TV Player IPTV Smarters Pro GSE...

read more

FAQ ( најчесто поставувани прашања )

Денес во ерата на технологијата, можете да видите неколку начини со кои ТВ-материјалот може да се декодира деновиве. Еден од најдобрите системи е да се воведе и да се направи огромно влијание е IPTV. Името да прецизираме, IPTV, е позната како Интернет...

read more

Како да подесите STB Emulator за Android Devices ?

STB Emulator во основа е клон според изгледот и функционалноста на MAG уредот и како таков може да се користи на Android уреди на Windows користејки Android емулатори на пример како што е Bluestacks. Симнете STB Emulator од Google Playstore....

read more

Како да подесите iptv на MAG 250/254/256 ?

Туторијал 1. Одете до менито – Settings – System Settings 2. Servers – Portals – Подесете го Portal 1( внесете го линкот кој гој имате добиено од нас ) – Reboot Portal 3. После приокачувањето, рестартирајте го уредот 4. Почекајте додека на...

read more

Како да инсталирате IPTV на iOS iPhone или iPad ?

Инсталирајте GSE IPTV PRO апликација на вашитот уред. Кликнете на ‘Setting’ од левиот горен агол 3. Кликнете на ‘Remote Playlists’ менито 4. Кликнете на ‘+’ копчето за да додадете IPTV провајдер 5. Кликнете на ‘Add M3U URL’ менито (Линк кој го...

read more

Како да подесите iptv на Roku ?

Доколку сакате да користите Roku уред и сакате да ја користите услугата на Iptv Македонија Инструкции : Притиснете на Home копчето од вашиот далечински управувач за да го отворите главниот екран Лизгајте надолу и одберете Streaming Channels Лизгајте надолу...

read more

Како да подесите iptv на Openbox ?

Прво осигурајте се дека го имате ажурирано firmware на вашиот уред. Ќе ви биде потребен m3u линк за Openbox, овој линк можете да го добиете од нас со правење на нарачка. Отворете го пребарувачот Копирај или пастирај го твојот m3u линк во адреса барот од...

read more

Како да подесите IPTV на Kodi ?

Во овој туторијал ние ќе ја користиме новата верзија: Kodi v17.3 “Krypton . Прво пред се мора да го одберете вашиот PVR client, да одберете навигација за ТВ> "Enter add-on browser" Ќе се појави нов прозорец, тука одберете “PVR IPTV Simple Client” Пред да...

read more

Како да прикачите ваша листа на Amazon Fire Tv ?

Овој туторијал ќе ви го појасни процесот на подесување за Amazon Fire TV. IPTV услугата користи медија контролер апликација наречен Smart IPTV, оваа апликација е бесплатна за користење во период од седум дена, потоа ќе биде побарано од вас да направите...

read more

Подесување на IPTV на Android TV и на Amazon Fire TV ?

Ве молиме исто така проверете за Media formats and codecs, подржани од страна на Android платформата. Доколку вашиот стрим не работи во апликацијата диреткно, тоа значи дека стримот не е подржан од кодексите кои се иснталирани во Android, и според тоа вие...

read more

Подесување на IPTV на Amazon Fire TV?

Smart IPTV на уреди со Android TV и Amazon Fire TV Android TV верзија на апликација сега е достапна на Google Play. Следете го овој линк за да ја инсталирате апликацијата. Доколку не е копматибилна со вашиот уред на Google Play, тоа значи дека...

read more

Како да подесите IPTV на LINUX Уред (Windows) ?

Овој туторијал ќе ви појасни како да подесите компјутери кои користат Linux. Симнете и инсталирајте го VLC Player од Videolan.org Стартувајте го VLC Player и кликнете на ‘Media’ -> ‘Network Tab’ -> ‘Open Network Stream’.  Пастирајте го линкот...

read more

Како да инсталирате ( IPTV.SH ) на ENIGMA 2 ( Со Putty )

Ова е инструкција за Enigma 2/ Linux инсталација, потребно е да имате инсталирано putty: 1- Одете до вашиот Enigma2 уред и земете ја вашата IP адреса Одете до SettingsSetupSysteemNetworkDevice SetupAdapter Подесувања И земете ја вашата IP...

read more

Како да подесите IPTV на Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ?

Овој туторијал ќе ви ги објасни инструкциите за подесување за Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ( Apple TV уредот мора да биде 4 та генерација ) Iptv Македонија препорачува употреба на IPTV медија контролор, има неколку од овие достапни во App Store,...

read more

Како да подесите IPTV на MAGBOX?

Овој туторијал ќе ви појасни како да го подесите уредот. За да можеме да го активираме уредот од ваша страна потребно е да ни ја доставите мac адресата при правење на нарачката. Отидете до внатрешниот портал од вашиот MagBox уред. Вклучете го...

read more

Повремени прекини

Почитувани поради настанатиот проблем глобално со iptv кој проблем не погоди и нас, сакале ние или не мораме повремено да имаме прекин на услугата доколку сакаме истата да ја вратиме во нормала. Не е дека ние намерно ја исклучуваме услугата....

read more

Xtream Code e струшен од страна на италијанската полиција

За оние кои се уште не знаат што се случува во Европа кога станува збор за iptv светот. Прочитајте ја подолу објавената статија и може ќе ви стане појасне што и како. https://torrentfreak.com/xtream-codes-iptv-system-targeted-in-massive-police-operation/ Е...

read more

Известување

Пред неколку дена во неколку европски градови полицијата спроведе акција за сузбивање на iptv. Во самата акција срушени се многу сервери и срушен е системот за автоматска наплата. Поради сите овие ново настанати ситуации, услугата која ја нудиме се соочува со проблеми...

read more

IPTV Smarters Pro

IPTV Smarters Pro: Најдобра апликација за тие кои користат android или ios оперативен систем *Android телефон *ios телефон или Iphone *Android box *Android TV *Apple TV *Fire stick уред Можете да ја користите аплиакцијата на три начина. 1. Xtream-codes Api 2. Со...

read more