Select Page

Најдобрите 5 Iptv плеери за Windows

Најдобри Iptv плеери за Windows

Еве ги најдобрите IPTV плеери за Windows 7, 8, 8.1, 10, XP што ви овозможува да пренесувате содржини без било какви проблеми проблеми:

 

  • VLC Media Player
  • MyIpTV
  • IPTV
  • ProgDVB/ProgTV
  • Kodi
  • Free TV Player
  • IPTV Smarters Pro
  • GSE SMART IPTV

VLC

Веќе имаме IPTV плеер во името на медија плеери наречен VLC. Таа е една од најдобрите апликации која управува со сите ваши локални медиуми. Освен управување со локалните медиуми, VLC Media Player ви овозможува и лесно да ги пренесувате IPTV содржините.

Забелешка: VLC е медија плеер кој не поседува канал или содржина. За да гледате IPTV или ТВ канали во живо на VLC, треба да купите пакет за претплата од давателот на IPTV. Препорачуваме да го набавите еден од пакетите од Iptv Македонија, давателот на услуги што пренесува разни видови на ТВ-канали од сите делови на светот.

VLC Media Player го пренесува IPTV протокот користејќи ги датотеките во m3u формат. Потребна ви е најновата верзија на VLC за да ги пренесете вашите омилени содржини. Еве ги чекорите за пренесување на IPTV во VLC:

Отворете го VLC

Одете во Медија -> Отвори мрежни струи

Внесете ја URL врската на видеото или телевизија во живо и кликнете на Play

 

VLC ќе започне со репродукција на содржината што сакавте да ја видите. Интерфејсот е едноставен и лесен за разбирање. Оттука, луѓето секогаш го нарекуваат VLC како најдобар IPTV плеер за Windows.

MyIpTV

MyIpTV може лесно да се преземе од Microsoft Windows Store. Ви овозможува да гледате видеа / ТВ во живо. Оваа апликација не дава директна услуга за IPTV или линкови за IPTV. Апликацијата има интерфејс каде што можете да ја внесете врската за да ги гледате омилените IPTV канали.

Можете лесно да ја заштитите вашата апликација со пинн. Отворете ја продавницата на Microsoft на вашиот Windows 10 и побарајте „MyIpTV“. Ќе ја најдете апликацијата при пребарувањето. Кликнете на неа и инсталирајте ја апликацијата. Откако ќе инсталирате,

 

Отворете ја апликацијата

Поставки -> Додадете нова листа и изберете извор EPG

Внесете го името на линкот и внесете го изворот на линкот.

Потоа ќе се појават листа со тв канали . Изберете ја омилената и гледајте ја на MyIpTV.

 

MyIPTV е уште еден добар IPTV плеер за Windows 10 кој ви овозможува гледате видео во живо и телевизиски програми.

IPTV

IPTV е уште една IPTV апликација која ви овозможува да ги гледате сите омилени IPTV канали на вашиот Windows 10 уред.

Отворете ја апликацијата

Одете во Поставки.

Внесете ја го M3Uлинкот и вчитајте ја вашата листа за репродукција.

Потоа можете со кликање на омилениот канал да го гледате истиот

 

Можете лесно да ја преземете оваа апликација директно од продавницата на Microsoft. Треба да платите 4,99 $ за да ги гледате видеата на цел екран и да ги отстраните несаканите реклами.

ProgDVB/ProgTV

Друга иновативна апликација која ги пренесува дигиталните ТВ канали и ви овозможува да пренесувате радио канали во живо преку ProgDVB / ProgTV. Аплиакцијата е бесплатна и можете да го искористите максимумот од неа.

Ви обезбедува канали со висока дефиниција со поддршка за слика во слика. Исто така, ви овозможува да снимате ТВ и радио во живо. Апликацијата можете да ја инсталирате директно од официјалната веб-страница.

 

Отворете ја апликацијата

Внесете ја адресата и изберете го каналот

Листата ќе се појави со подредени имиња на тв канали. Изберете ја омилената што сакате да ја гледате.

 

ProgDVB / ProgTV е одличен плеер за видео стриминг. Има многу карактеристики вградени со него.

IPTV Smarters Pro

IPTV Smarter Pro е една од најдобрите IPTV апликации достапни на пазарот. Му дозволува на корисникот да го гледа својот омилен ТВ канал со леснотија.

И покрај тоа што е развиен само за уреди со Android, можете да пристапите до оваа апликација на вашиот Windows OS уред со помош на емулатори на Android како Bluestacks. Еве ги потребните чекори за пренесување на IPTV преку апликацијата IPTV Smarter Pro:

Преземете и инсталирајте Bluestacks.

Отворете го Bluestacks и најавете се со вашите ингеренции на Google (Корисничко име на Gmail и лозинка)

Кликнете на иконата Play Store на почетната страница.

На лентата за пребарување, напишете IPTV Smarter Pro и притиснете ја иконата за пребарување.

Изберете ја апликацијата IPTV Smаretsr Pro и допрете го копчето Инсталирај.

По инсталацијата, отворете ја апликацијата и допрете додај НОВ КОРИСНИК.

Изберете Load Your Playlist или File / URL -> Внесете име за вашата листа за репродукција.

Изберете ја URL M3U листата и внесете ја URL-то обезбедено од вашиот давател на услуги IPTV.

Допрете го Додај корисник и почекајте неколку минути.

 

Сега, изберете и пуштете го омилениот ТВ канал во живо.

GSE SMART IPTV

GSE SMART IPTV е друг IPTV плеер што ви овозможува да ги гледате сите омилени iptv канали во живо на вашиот уред. Апликацијата е целосно бесплатна за преземање и употреба.

Развиена од Александар Софронов, GSE SMART IPTV е достапна само за уредите со Android и iOS. Но, можете да ја користите оваа апликација на вашиот Windows 7/8 / 8.1 / 10 уред со помош на емулатори на Android. За да пристапите до оваа апликација, треба да инсталирате BlueStacks. По инсталирањето на BlueStacks, следете ги следниве чекори:

 

Отворете ја апликацијата BlueStacks.

Допрете Пријавување и внесете ги ингеренциите на сметката на Google.

Отворете ја продавницата за репродукции и побарајте GSE SMART IPTV.

Изберете ја апликацијата GSE SMART IPTV и кликнете Инсталирај за да ја преземете апликацијата.

По инсталацијата, кликнете Отвори за да ја стартувате апликацијата.

Изберете + Додај плејлиста -> Допрете Додај URL.

Внесете ја URL-адресата за репродукција и допрете ОК.

 

Изберете го омилениот ТВ канал во живо.